Recenze o momordica

Používáte zastaralý prohlížeč. Tento a další weby se na něm nemusí zobrazovat správně.
Musíte aktualizovat svůj prohlížeč nebo zkusit použít jiný.

Podílejte se na FORUMHOUSE v kronikách předměstské sebeizolace

Sedět doma za městem je v pohodě: na svém webu můžete chodit, kamkoli chcete, bez následků, můžete také provádět opravy, demontovat sutiny v podkroví, starat se o zahradu, pořádat zeleninovou zahradu, vyrábět dílnu, stavět bunkr v případě apokalypsy, obecně, kdo má co rád. Jsme si jisti, že mnozí z vás budou mít během karantény seznam úspěchů, a opravdu chceme, abyste je sdíleli a podporovali a inspirovali členy fóra.

Zúčastněte se našeho projektu „Sedíte doma“ a jako dárek můžete získat výkonnou akumulátorovou pilu!

Venkovské fórum: chalupa, zahrada, zeleninová zahrada, květiny.

Fórum Dacha: o dači, o květinách, o vašem osobním spiknutí

  • Odkazy
  • Nezodpovězené zprávy
  • Aktivní témata
  • Vyhledávání
  • náš tým

Momordica

  • tištěná verze

Stav: Offline

Momordica

  • Citát
# 1

Zpráva od ondatry »09/08/2008, 00:11

Zprávy Pro: 12341 Registrováno: 11.01.2008, 20:57 Díky: 39krát Díky: 1319krát

Stav: Offline

  • Citát
# 2

Zveřejněno uživatelem amplex dne 09/08/2008 00:28

Stav: Offline

  • Citát
# 3

Zpráva od ondatry „09.08.2008, 23:26

Zprávy: 104 Registrováno: 17/11/2007, 18:49 Zájmy: DACHA Povolání: DACHNIK

Stav: Offline

  • Citát
# 4

Zpráva od LANA »09/23/2008, 23:53

Zprávy: 368 Registrováno: 20.11.2006, 11:43 Místo: Nižnij Novgorod Poděkování: 4krát

Stav: Offline

  • Citát
#Pět

Zpráva od Buttercup "09/24/2008, 12:05

Zprávy Pro: 12341 Registrováno: 11.01.2008, 20:57 Díky: 39krát Díky: 1319krát

Stav: Offline

  • Citát
# 6

Zveřejněno uživatelem amplex dne 09.24.2008, 14:08

Zprávy: 104 Registrováno: 17/11/2007, 18:49 Zájmy: DACHA Povolání: DACHNIK

Stav: Offline

  • Citát
# 7

Přidal LANA "09/25/2008, 15:33

Stav: Offline

  • Citát
# 8

Zpráva od ondatry „09/28/2008, 01:09

Zprávy: 104 Registrováno: 17/11/2007, 18:49 Zájmy: DACHA Povolání: DACHNIK

Stav: Offline

  • Citát
#devět

Zpráva od LANA »09/28/2008, 09:34

Zprávy: 24 Registrováno: 07.10.2009, 11:18 Místo: Vilnius, Litva Poděkováno: 1krát

Stav: Offline

  • Citát
#deset

Přidal TheBest »07.10.2009, 16:33

Zprávy: 1954 Registrováno: 29.12.2006, 23:42 Místo: Moskva Poděkoval: 65krát Poděkoval: 163krát

Stav: Offline

  • Citát
#jedenáct

Zveřejnil limon dne 16.9.2010, 10:44

Zprávy: 12 Registrováno: 16.02.2011, 21:59 Místo: Rusko Poděkovalo: 1krát

Stav: Offline

  • Citát
# 12

Přidal Valerio »04/04/2011, 14:15

Zprávy: 1954 Registrováno: 29.12.2006, 23:42 Místo: Moskva Poděkoval: 65krát Poděkoval: 163krát

Stav: Offline

  • Citát
#13

Zveřejnil limon dne 04.04.2011, 22:13

Zprávy: 1685 Registrováno: 15. 2. 2011, 18:38 Povolání: důchodce Místo: Tambovsko, narozeniny 11. února. Poděkoval: 316krát Poděkoval: 1876krát

Stav: Offline

  • Citát
#čtrnáct

Přidal Gala28 »04/05/2011, 10:14

Kapsle "Momordica" (Momordicin) pro redukci cukru a hubnutí

Popis léku:

Indikace pro použití:
  • s diabetes mellitus;
  • s hypertenzí, vysokou hladinou lipidů a krevního cukru; pro léčbu a prevenci nemocí kardiovaskulárního systému,
  • v rozporu s játry kvůli nedostatku "Yin";
  • odstranit zápach z úst, léčit zácpu, akné, onemocnění dásní, vředy;
  • zlepšit stav pokožky;
  • lidé, kteří pijí alkohol; v rozporu s játry a žlučníkem;
  • na hubnutí;
  • po dlouhodobé konzumaci rychlého občerstvení, tučných jídel; se slabou imunitou.
Složení:extrakt momordica, sójový olej, želatina, glycerin. Obsah harantinového glykosidu (mg / g) ≥ 5.
Způsob aplikace:užívejte 1-2 kapsle perorálně 2krát denně po jídle.
Úložný prostor:na chladném a suchém místě.
Značky:Zvyšování imunity Produkty na hubnutí | Snížení cukru | Vitamíny pro pokožku

Kapsle "Momordic" (Momordicin) - čínský lék určený k hubnutí, eliminaci vnitřního tepla a bezpečnému snížení hladiny cukru v krvi.

K výrobě tohoto léku se používá momordica nejvyšší kvality. Pomocí nízkoteplotní extrakce a nejnovějších rafinačních technologií bez přidání jakýchkoli léčivých složek evropské medicíny zachováváme maximální biologickou aktivitu a koncentraci Momordica.

Hlavní vlastnosti tobolek "Momordicin" (Momordicin):

  • Momordica obsahuje „rostlinný inzulín“, může bezpečně snížit hladinu cukru v krvi a tuků v krvi; zlepšuje fungování slinivky břišní, slouží k prevenci a léčbě diabetes mellitus i kardiovaskulárních onemocnění; má terapeutický účinek při acidóze způsobené diabetes mellitus.
  • Odstraňuje horečku, snižuje teplotu, stimuluje metabolismus, zlepšuje vidění, neutralizuje účinek jedu, tonizuje ledviny, podporuje funkci sleziny. Rychle eliminuje „vnitřní teplo“, zápach z úst, pomáhá při zácpě, akné, onemocněních dásní, stomatitidě, žaludečních vředech. Odstraňuje skvrny na pokožce, vyhlazuje vrásky, zlepšuje pleť. Působí ochranně na játra, snižuje hladinu alkoholu v krvi, kocovinu, podporuje pravidelné vylučování žluči, zabraňuje nadměrnému zvýšení hladiny bilirubinu.
  • V roce 1998 americká vědkyně jménem Kylie extrahovala z Momordica sloučeninu, která by mohla účinně štěpit tuk. Experiment potvrdil, že 1 mg této složky denně může zničit 100 gramů. absorbovaný tuk. Pokud užíváte 2-4 mg Momordica každý den, pak se tělo po 30 dnech zbaví 6-12 kg tuku..
  • Posiluje tělo, zlepšuje imunitu, pomáhá při únavě a letargii.

Značka: Gangzhiyuan Bio Products Company.

Výrobce: Hubei Li Shi Zhen Biotechnology Co., Ltd., Čína.

Zeštíhlující kapsle momordica

Kapsle na hubnutí Momordica se obvykle nacházejí na stránkách hromadného nákupu nebo v „obchodech“ na sociálních sítích. Sama o sobě je Momordica Haranta révou rodiny dýní. Rostlina se docela aktivně používá v lidovém léčitelství a ještě aktivněji v krajinářském designu. Mnoho amatérských zahradníků pěstuje tuto relativně nenáročnou révu, dokonce i na svých vlastních lodžiích. Tabletky na hubnutí se vyrábějí v Číně, jejich distributoři jako vždy slibují, že se zbaví všech problémů s váhou, chutí k jídlu a životním stylem jediným tahem.

Složení hubnutí momordica

Momordica má druhé jméno - čínský hořký meloun. A třetí, častější - "šílená okurka". Pokud necháte ovoce Momordika dozrát a dotknete se jeho špičky prstem, „vystřelí“ z révy a začne kropit semínka. Název rostliny je latinského původu a překládá se jako „skus“. Ve tvaru listy této révy připomínají kousnutí zvířete, odtud název. Je to tropická rostlina, která se pěstuje v Indii, Číně a některých zemích Karibiku. Přesný původ této prospěšné révy není znám..

Buničina a semena této rostliny se nacházejí v mnoha jihovýchodních asijských pokrmech. Jsou smažené, dušené, přidané do salátů. Většinou se tato zelenina konzumuje nezralá. Momordica je zdrojem vitamínů a vlákniny v malém množství, stejně jako všechna ostatní dýňová semínka. Aby se hořká chuť ovoce v pokrmech neprojevila tak silně, „okurky“ se namočí a vaří ve slané vodě.

V tradiční medicíně v Číně a jihovýchodní Asii se momordica používá jako lék na otravu jídlem a zažívací potíže. Plody mají svíravý účinek a docela dobře ovlivňují stav pacientů s otravou jídlem a pomáhají zastavit průjem. Obsahují také určité množství dezinfekčních prostředků, pro které jsou široce používány jako externí prostředky pro dezinfekci ran, při „řádění“ vředů a abscesů.

To vše má něco nepřímo spojeného s hubnutím, že??

Jako součást kapslí momordica najdete:

  • Samotný extrakt Momordica - podle pokynů špatně přeložených z čínštiny obsahuje určitý gen, který absorbuje tuk. Zajímalo by mě, o jaký gen jde a proč veškerý zbytek medicíny předepisuje matným nízkokalorickým dietám tlusté pacienty, protože existuje tak úžasný dýňový gen. Ve skutečnosti je přítomnost / nepřítomnost „genu“ v dýni velmi kontroverzní záležitostí, možná mezi dýňovými momordiky a nejtenčími, ale jak to všechno ovlivní člověka? Některé mírně méně „pokřivené“ překlady pokynů navíc zmiňují nějaký druh absorbéru tuku. Jaký druh tuku - subkutánně nebo z nativního jídla - absorbuje, si respektovaní autoři zdrojů přáli udržet v tajnosti. A co, ať se spotřebitel trápí dohadováním, nebo konečně věřte, že magická momordika pro něj bez rozdílu absorbuje téměř jakýkoli tuk;
  • L-karnitin. Vitaminová látka odpovědná za transport lipidů v procesu spalování tuků. Ta věc je relativně výhodná, zejména pro vytrvalostní sportovce, kteří pracují pod zátěží déle než 2 hodiny. Pro obyčejné lidi, kteří hubnou, zpravidla nemá žádnou funkci, s výjimkou mírného osvěžujícího účinku. Někdy zvyšuje chuť k jídlu. Proces spalování tuků se však nespustí spontánně a nezavádí žádné genetické změny do trpělivých organismů, které snižují váhu. Obecně lze říci, že je to poměrně levný doplněk, a to jak od Číňanů za cent, tak od slavnějších výrobců o něco dražších, ale ve formě tekutin, které jsou pro sportovce výhodnější;
  • extrakt z garcinia cambogia. Najednou se věřilo, že produkt má univerzální účinek - snižuje chuť k jídlu, pomáhá zbavit se chutí na sladkosti a získat zcela zdravý přístup k mnoha houskovým tvarohovým koláčům, kvůli nimž jsou údajně narušeny diety. Poté bylo zjištěno, že extrakt funguje spíše u diabetiků, a nikoli u obézních pacientů. Lidé s cukrovkou mají skutečně větší pravděpodobnost, že budou mít účinek na „vyrovnání“ hladiny cukru. Ti, jejichž problémy se více týkají nadváhy, a nikoli cukrovky, by neměli očekávat stejný trvalý účinek..
  • extrakt z aloe vera - zdroj vitaminu C a malého množství vlákniny. Má antiseptické a imunomodulační vlastnosti a má málo společného s hubnutím.

Recenze hubnutí tobolek momordica

Z nějakého důvodu je většina recenzí o těchto kapslích věnována „zúčtování“ s organizátory hromadných nákupů a vyjasnění vztahů s bezohlednými vlastníky online obchodů. Někteří řemeslníci se jednoduše zabývají zprostředkovatelskými činnostmi - objednají si balík na vaši adresu domů přímo od čínského dodavatele. V tomto případě lze jen doufat, že pošta obou zemí bude fungovat normálně a původní dodavatel bude v dobré víře a zboží bude stále odesláno.

Recenzenti píší o souvisejících problémech:

    balení často obsahuje pouze pokyny v čínštině, tj. jednoduchou sadu hieroglyfů a obecně postrádá jakékoli informace, dokonce i v angličtině. To je dost zvláštní vzhledem k tomu, že Momordica se prodává v kapslích, hlavně na export. Čínské právo ve skutečnosti neukládá prodejcům povinnost překládat pokyny a náš zákon nekontroluje „poštovní zboží“ z této země;

  • někdy v balíčku najdete výtisk se špatným překladem. Řeknou vám, že tobolky by neměly užívat pouze těhotné a kojící ženy, všichni ostatní budou mít z jejich užívání pouze užitek. Kromě toho bude zmíněna skutečnost, že Momordica spaluje tuky a obsahuje speciální gen pro vstřebávání tuků. Od výrobce byste neměli očekávat žádná další specifika, například kolik stejného karnitinu je v kapslích a kolik je extrakt z garcinie;
  • lék způsobuje reakci z gastrointestinálního traktu - některé zesilují, jiné naopak mají průjem;
  • někteří píší o bolestech hlavy a suchu v ústech, což může být v zásadě známkou přítomnosti různých druhů stimulantů v kapslích. Ve skutečnosti není třeba mluvit vážně o složení tablet. Nezávislé organizace je nekontrolovaly, ale ve skutečnosti si při objednávce z Číny můžete navíc objednat téměř jakoukoli etiketu, protože většina zboží tohoto typu se prodává, jak se říká, hromadně.
  • V zásadě existují také velmi optimistické recenze týkající se hubnutí téměř o 10 kg za měsíc, existují i ​​méně optimistické recenze a recenze od lidí, kterým Momordica nepomohla. Zvěsti o „starých a nových“ formulacích, které doprovázejí všechny čínské doplňky stravy, jsou aktivně diskutovány téměř od samého začátku procesu jejich implementace na trh..

    Mezi kontraindikacemi není ani individuální nesnášenlivost ke složkám produktu, i když technicky by tam měla být, protože taková reakce existuje na absolutně všechny rostlinné produkty. Obecně nikdo nemůže doporučit jejich použití bez konzultace s odborníkem a analýzy složení tablet..

    Moje úžasná zkušenost s pěstováním Momordica

    Letos jsem provedl zkušební výsadbu Momordica ze semen konzumovaného ovoce zakoupeného na trhu. Výsledek předčil všechna očekávání!

    Liana Momordiki má jednou krásné vyřezávané zelené listy.

    Kvete od jara do pozdního podzimu žlutými květy (podobně jako jahody), dva.

    Přináší ovoce s velmi originálními plody, které visí na stopce jako lucerny! Tři.

    Momordica je nepostradatelná pro terénní úpravy! Hádám, jak krásné bude pro sezónu zasadit altán nebo pergolu! Udělám to příští rok.

    Velmi krásná rostlina, hustě kvetoucí žlutými květy celé léto a podzim, zelená liana, krásné oranžové ovocné ozdoby (zralé).

    S tím vším je momordica velmi zdravá a jedlá! Chuť je velmi neobvyklá: sladká, šťavnatá. Bobule jsou uvnitř ovoce jasně červené barvy a mají nádhernou, nesrovnatelnou exotickou chuť. Připomínají persimmons, cukrový vodní meloun s nádechem nejsladšího a zralého melounu zároveň. Když dorazíme na místo, nejdříve všichni utíkáme k plodům a jíme je, a když to není dostatečně zralé, s velkým potěšením rozdělíme mezi všechny, nikdo to neodmítá!

    Ovoce je bohaté na vitamíny, obsahuje mnoho stopových prvků nezbytných pro výživu. Semena obsahují éterický léčivý olej momordicin, bohatý na léčivý karoten. I semena jsou užitečná, když jsou rozemletá.

    Ze slupky jsem udělal léčivou tinkturu, ještě jsem to nezkoušel. Píšou, že je to v některých případech nepostradatelné Zelené ovoce lze použít i při vaření: chutné exotické jídlo, vařené jako cuketa, válcované v mouce a smažené.

    Momordica má několik jmen: indická okurka, šílená okurka, šílený meloun, hořká tykev, balzámová hruška.

    Péče o momordiku je jako dýňová plodina, ale miluje vlhkost a slunná místa. Říká se, že se dá úspěšně pěstovat na parapetu, lodžii nebo balkónu..

    Na našem webu momordica rostla poblíž plotu, zatímco tam bylo letní počasí, pak byly plody malé 8-12 cm, v září se staly čerstvé a plody vyrostly na 15-20 cm. Existuje spousta ovoce. Zasazeno pouze 5 semen.

    Je možné, že někdo tuto rostlinu zná už dlouho. Podělte se o své zkušenosti a použití.
    Je škoda, že jsem nefotil dost! Jsou tu jen dva naši s ovocem...

    Recenze o Momordika Harantskaya, hubnutí tobolek

    50

    4 - 0

    třicet

    20

    deset

    Můj kolega se jednoduše orientuje v čínských produktech, dokonce je i distribuuje. Vícekrát jsem od ní vzal různé léky, včetně náplastí, různých mastí, produktů proti stárnutí, všechno mi vyhovovalo.

    Proto, když jsem se najednou rozhodl zhubnout, obrátil jsem se na tuto ženu o radu. Doporučila mi kapsle Momordika Kharantskaya. Název pro mě nic neznamenal, pro zajímavost jsem se podíval na složení a tam je kromě hlavní složky Aloe Vera, dokonce Garcinia Cambodia, L-karnitin, mimochodem vynikající, složky.

    Vypil jsem 1 tobolku denně před snídaní, to je dost, dobře, a moje výsledky se ukázaly být docela působivé, 8 kilogramů za měsíc, nicméně, s výhradou omezené stravy.

    Výrobky z Japonska se liší, například Momordica, která se nyní používá k hubnutí, byla do Ruska přivezena ne tak dávno a nyní je velmi obtížné najít produkt s licencí. Všechny stránky jsou plné těchto produktů, ale je velmi obtížné najít oficiálního zástupce.

    Když moje teta ztrácela váhu, užívala také tuto drogu, pokud se to tak dá nazvat, účinek byl dobrý, zhubla asi 7-8 kilogramů za měsíc. Taková dramatická ztráta hmotnosti ovlivnila její zdraví, byla dlouho nepohodlná, ale pak se zlepšila. Tento lék je dobrý, protože rychle ztrácí váhu, ale důsledky toho se mohou u každého lišit. Někdo není nic, ale někdo se cítí špatně, nejdůležitější je používat produkt s licencí a pak můžete zhubnout a nebát se o své zdraví.

    Recenze o momordica

    Zveřejnil Marlena v St 14. března 2012 14:27

    Re: Momordika

    Příspěvek od Slady St 14. března 2012 22:48

    Zástupce rodiny dýňových rostlin - momordica, roste ve formě liany a lze ji pěstovat kdekoli, jako obyčejné okurky - od skleníku po okenní parapet. Vzhledem k tomu, že tato exotická liana je velmi dekorativní jak v období kvetení, tak v období plodení, mnoho zahradníků úspěšně pěstuje na svém místě rostlinu momordica jako dekoraci altánů, teras a ozdobných mřížek.

    Semena bobulí jsou velká, jejich délka dosahuje 15 mm a jejich šířka je až 9 mm. Každé semeno je obklopeno oplodí s velmi příjemnou chutí, ale samotné ovoce připomíná dýni v chuti, ale má hořkou chuť. Pokud je však sbíráte před 10. dnem od okamžiku, kdy se objeví, pak plody momordiky stále nemají hořkou chuť. Existuje několik odrůd této rostliny. Momordica může být pěstována jak pro dekoraci, tak jako zeleninová plodina, která má mnoho prospěšných vlastností. Krajinní designéři často fotografují Momordicu, aby inzerovali své návrhy, protože tato rostlina vypadá velmi elegantně v rozkvětu. Momordica, pěstování ze sazenic Momordica se pěstuje hlavně ze semen, která nevyžadují speciální zpracování, s výjimkou denního namáčení ve slabém roztoku manganistanu draselného. Je třeba si uvědomit, že v žádném případě by nemělo být dovoleno klíčit, nebude to mít žádný užitek, protože semena začnou hnít. Pro pěstování sazenic se používají rašelinové květináče, které jsou naplněny vysoce kvalitní půdní směsí. Hloubka výsadby není větší než 1,5 cm a jsou vysazeny okrajem osiva. Ihned po výsadbě se květináče zalévají vlažnou vodou a poté se nechají po dobu 2–3 dnů osamocené.

    Výsadba semen by měla být provedena na konci března, termín je začátek dubna. Sazenice se objeví asi 15. den, za předpokladu, že teplota vzduchu v místnosti by měla být alespoň 20 stupňů Celsia. Půda rostlin musí být vlhká, Momordica by neměla být v průvanu a mělo by se zabránit náhlým změnám teploty v místnosti. Je bezpodmínečně nutné aplikovat do půdy hnojiva každé dva týdny; střídavě by se měly používat organické a minerální přísady. Když rostlina dosáhne výšky 25 cm, je lepší ji přesadit do většího květináče. Na konci května můžete začít vysazovat rostliny na otevřeném terénu, vždy si na kořenech ponechat hliněnou hrudku. Pokud počasí není příliš teplé, měly by být vysazené rostliny pokryty fólií. Pokud chcete získat dobrou sklizeň, měli byste odstranit boční výhonky a ponechat na rostlině ne více než tři hlavní stonky. Měli byste vědět, že čím častěji jsou plody rostliny sklízeny, tím rychleji se objevují nové. Pěstování momordiky lze provést také řízky, umístěním výhonků do vody a, když se objeví kořeny, jejich zasazením do země.

    Tradiční čínská medicína již dlouho používá rostlinu momordica k pomoci diabetikům, v boji proti žaludečním a střevním infekcím a ke zvýšení chuti k jídlu. Ne tak dávno se začal používat při léčbě některých typů rakoviny. Pěstování Momordica Když vědci studovali složení Momordica, bylo zjištěno, že plody rostliny obsahují antivirové proteiny, aminokyseliny a serotonin, které by měly být použity k ošetření všech částí rostliny - plodů, semen a listů. Listy obsahují fosfor a železo, vápník a hořčík. Plody obsahují vysoký obsah vitamínů B. Výzkum vědců prokázal, že momordica ve formě extraktu má blokující účinek na mnoho typů zhoubných nádorů a leukémií. Bylo také zjištěno, že extrakt z listů zvyšuje imunitu a zvyšuje odolnost proti virovým infekcím. Lék má také silné antibakteriální vlastnosti. Užívání Momordica má velmi důležitou kontraindikaci - těhotenství, při použití ovoce a rostlinných extraktů může být přerušeno.
    Raisa Savelova

    Recenze na drogy

    Momordica harantskaya
    Recenze o Momordika harantskaya

    Momordica harantskaya

    Ztráta hmotnosti je nyní snadná, protože byl vytvořen skutečně účinný lék na korekci tvaru těla „Momordica Harantskaya“. Proč to bylo předtím tak těžké? Zásadně nový koncept vám umožňuje dosáhnout těchto výsledků. Nadváha vyvíjí větší tlak na kostru, klouby a svaly. Automaticky a intuitivně člověk zvyšuje svůj denní příjem kalorií, protože k léčbě mikrotraum je zapotřebí další energie. Stává se zvykem hodně jíst, trochu se hýbat. Aniž byste cokoli změnili, můžete onemocnět. Lék na korekci tvaru těla "Momordica Kharantskaya" má výrazné vlastnosti spalovače tuků, posiluje zdraví a obnovuje energetický metabolismus.

    Lék na opravu tvarů těla "Momordika Kharantskaya", návod k použití a recenze: odborné posouzení, účast na výstavách, přijímání certifikátů nenahradí pozitivní recenze spotřebitelů. Mnoho lidí kurz absolvovalo a je s výsledkem spokojeno. Z mé vlastní zkušenosti se můžete kdykoli přesvědčit o jeho účinnosti. Postup aplikace je co nejvíce zjednodušený, nepřitahuje zbytečnou pozornost ostatních, je zcela bezpečný pro zdraví.

    Účinek léku na úpravu tvarů těla "Momordica Kharantskaya": v žaludku se lék rozkládá na snadno stravitelné molekulární řetězce. Poté vstupuje do krevního řečiště, vstupuje do chemických reakcí s cholesterolem, glukózou a odstraňuje je. Spouští proces intenzivního štěpení tukových tkání, směruje přijatou energii do buněk. Začnou se uzdravovat, protože jsou pro to vytvořeny příznivé podmínky. Během několika dní po použití produktu si člověk začne myslet, že odešel k moři nebo navštívil les. Když se tuková tkáň roztaví, obnoví se vodní bilance, krevní oběh, výměna tepla.

    Doba působení léku na korekci tvarů těla "Momordica Harantskaya": jedna část léku má účinek ne více než jeden den. Pokud druhá není přijata, většina stimulovaných účinků je zrušena..

    Složení přípravku pro korekci tvaru těla "Momordica harantskaya": Momordica je samozřejmě "nosičem" molekul tuku mezi buňkami. Pouze s dostatečným množstvím je možné zhubnout a zlepšit se. Jinak bude hlavní část molekul tukové tkáně odstraněna z těla, i když tuto energii opravdu potřebuje. Kromě toho existují další složky ve složení léčiva pro korekci tvaru těla "Momordika Harantskaya". Levokarnitin eliminuje negativní účinek a lék na korekci tvaru těla "Momordica Harantskaya" tedy posiluje imunitní systém.

    Indikace pro použití léku ke korekci tvarů těla "Momordica Kharantskaya": růst tělesné hmotnosti po porodu, během menopauzy, když se zbavíte závislosti na nikotinu, plnost způsobená sedavým životním stylem, podvýživa.

    Způsob užívání léku k úpravě tvaru těla "Momordika Kharantskaya": pamatovat si na nadváhu je nutné pouze ráno, když je droga užívána. Celý den se nemusíte o nic starat, protože víte, že tukové tkáně postupně ubývají bez dalšího úsilí. Večer jděte do posilovny nebo na bazén, můžete si po parku běhat jen pro své vlastní potěšení, abyste pocítili rostoucí sílu.

    Použití léku ke korekci tvarů těla "Momordica Harantskaya" u dětí: s nadváhou se obezita u dětí a dospívajících nepoužívá.

    Aplikace u starších pacientů léku na korekci tvaru těla "Momordika Kharantskaya": povoleno používat. Pokud je to nutné, měli byste se poradit s lékařem o odborném posouzení a prognóze, s přihlédnutím ke zvláštnostem situace..

    Aplikace během těhotenství a kojení: jsou kontraindikace.

    Kontraindikace: neuropsychiatrická onemocnění, kardiovaskulární systém, vysoká citlivost na jakoukoli látku ze složení.

    Vedlejší účinky: z pocitu veselosti se může vyvinout hyperaktivita, nespavost. Nejčastěji se tento vedlejší účinek objevuje u lidí, kteří jsou kvůli své povinnosti a kvůli životním okolnostem hodně nervózní, náchylní ke stresu. Brzy příznaky úplně zmizí, protože energie začne proudit ve větším množství do nervového systému, což přispívá k regeneraci neuronů, zlepšení stavu duševních procesů, reflexů.

    Příznaky předávkování: kožní vyrážky, kýchání a další charakteristické příznaky alergií, hyperaktivita, poruchy spánku, destabilizace emocí.

    Recenze lékařů o léku na korekci tvarů těla "Momordica Harantskaya": droga je aktivně používána mnoha lékaři po celém světě při léčbě nadváhy a obezity. Hodnocení pacientů o něm se znaménkem plus.

    Interakce: není kompatibilní s alkoholem. Používá se s léky podle pokynů lékaře.

    Výhody (plusy) léku pro korekci tvaru těla "Momordica Harantskaya": výsledky jsou patrné za pouhý týden. Komplimenty od ostatních inspirují, dodávají rozhodnost. Je snazší zapojit se do sportu, změnit stravu. Chtěl bych chatovat, účastnit se večírků. Stav pokožky se znatelně zlepší. Ztráta hmotnosti nevede k tvorbě velkého množství přebytečné kůže, což je nepochybná výhoda tohoto léku pro korekci tvarů těla.

    Nevýhody (minusy) léku pro korekci tvarů těla "Momordica Harantskaya": pokud je dosaženo cíle, ale osoba nadále vede stejným způsobem života, problém s nadváhou se s největší pravděpodobností znovu objeví.

    Doporučený průběh příjmu: je vhodné dodržovat laxní dietu - zřídka přidávejte do nápojů cukr, upřednostňujte čerstvé sladké ovoce, nejezte chléb každý den. V tomto případě bude pozitivní účinek znatelnější a hmatatelnější..

    Doporučit přátelům: ne.

    Podmínky skladování léku pro korekci tvaru těla "Momordica Kharantskaya": na tmavém místě při pokojové teplotě.

    Podmínky výdeje z lékáren: bez lékařského předpisu.

    Doba použitelnosti léku pro korekci tvaru těla "Momordika Kharantskaya": 2 roky.

    Výrobce léku na korekci tvaru těla "Momordika Kharantskaya": "Jinmeya", Čína.

    Forma uvolňování: 30 tobolek v balení.

    Cena léku za korekci tvarů těla "Momordica Harantskaya": univerzální spalovač tuků nejnovějšího modelu je levný, díky čemuž je k dispozici všem baculatým lidem a náchylným k obezitě bez ohledu na jejich sociální postavení. Dnes si můžete koupit obal pouze za 900 rublů..

    Irina (věk 32) Rusko, Moskva

    Ale všiml jsem si zajímavé tendence, náklady na hubnutí tobolek "Momordika Harantskaya" někdy stoupají do nebeských výšek, pak klesají pod sokl a já opravdu nechápu, jak je to vysvětleno. Na základě popisu složení nemohou být a priori levné, ale tady se takové ceny zdají směšné, možná začnou klouzat falešně ‼! Takže, jak jsem si všiml z hlediska efektivity, koupím si drahou nádobu, takže tuk okamžitě plave, jakmile je levný, onemocní a bolí mě hlava a výsledky jsou nulové... Možná má někdo jiný podobné pozorování?

    Fórum květinářství Frau Flora

    O pěstování pokojových a zahradních rostlin; diskuse o druzích, odrůdách, chorobách, škůdcích.

    • Nezodpovězená témata
    • Aktivní témata
    • Vyhledávání
    • O nás

    Momordica

    Moderátor: Yavia

    Momordica

    Zveřejnil Natali.ya »4. června 2011, 21:28

    Momordica
    Rodina dýně (Cucurbitaceae)

    Momordica je šílená okurka, liana z rodiny Pumpkin. Koupil jsem to loni na Krymu. Zatímco řídila, praskla.


    Roste za mým balkonem Momordik

    Momordica

    Přidal Svyatoslav »4. června 2011, 21:31

    Re: Momordika

    Zpráva společnosti Lucine »04.06.2011, 21:40

    Re: Momordika

    Zveřejnil Natali.ya »4. června 2011, 21:50

    Re: Momordika

    Příspěvek od Passific »5. června 2011 0:46

    Re: Momordika

    Příspěvek od Natali.ya »05.06.2011, 09:19

    Re: Momordika

    Autor: KATI` »05.06.2011, 22:39

    Re: Momordika

    Přidal Natali.ya »5. června 2011, 23:08

    Re: Momordika

    Přidal KATI` »06.06.2011, 14:33

    Re: Momordika

    Autor: Natalie. "9. července 2011, 10:04

    Re: Momordika

    Lucineina zpráva „9. července 2011, 10:10

    Re: Momordika

    Příspěvek od Natali.ya »2. srpna 2011, 23:20

    lucina
    A květiny jsou bez zápachu.
    A ovoce se již objevilo.

    Re: Momordika

    Autor: IrinaM 3. srpna 2011 11:50

    Re: Momordika

    Zpráva od Nusya »3. srpna 2011, 14:24

    a zasadil jsem svůj do domu, jako ampelous.

    Re: Momordika

    Příspěvek od Natali.ya »4. srpna 2011, 10:43

    Re: Momordika

    Přidal IrinaM »4. srpna 2011, 11:36

    Re: Momordika

    Zpráva od Nusye »4. srpna 2011, 12:58

    Re: Momordika

    Zveřejnil CHERNIKA dne 4. září 2011, 23:55

    Re: Momordika

    Příspěvek od Natali.ya »5. září 2011, 00:02

    Re: Momordika

    Příspěvek od Natali.ya »5. září 2011, 00:06

    • Registry
    • ↳ Rejstříky odrůd a druhů rostlin
    • Konference a uživatelé
    • ↳ Konferenční práce
    • ↳ Vše o fóru
    • ↳ Fotonávody: jak používat fórum
    • ↳ Poznejme to
    • Identifikace zelených cizinců
    • ↳ Identifikace pokojových rostlin
    • ↳ Katalogy pro sebeurčení
    • ↳ Definujte zahradní rostliny
    • Vnitřní květinářství
    • ↳ Adenium
    • ↳ Adenium - odrůdy a hybridy
    • ↳ Adenium ze semen
    • ↳ Agrotechnika adenin
    • ↳ Rozmanitost a vlastnosti adenin
    • ↳ Ahimenes
    • ↳ Ahimenes Serge Saliba
    • ↳ Ahimenes ostatní chovatelé
    • ↳ Druh Achimenes
    • ↳ Mezigenerické hybridy zahrnující Achimenes
    • ↳ Zemědělská technologie Ahimenů
    • ↳ Vegetativní množení Achimenes
    • ↳ Reprodukce semen Achimenes
    • ↳ Chov Achimenes
    • ↳ Rozmanitost a vlastnosti Ahimenes
    • ↳ Novinky a události Ahimenez
    • ↳ Škůdci a nemoci Ahimenes
    • ↳ Begonias
    • ↳ Begonias - klasifikace a charakteristiky
    • ↳ Věčné kvetoucí begónie (Semperflorens begonias)
    • ↳ Hlízovité begónie
    • ↳ Vše o hlíznatých begóniích
    • ↳ Begonias Elatior (typy Rieger-elatior)
    • ↳ Rhizomatous begonias (Rhizomatous begonias)
    • ↳ Begonia královská (Rex Cultorum begonias)
    • Beg Keřovité begónie
    • Beg Begonia podobné hůlce
    • ↳ Vše o ozdobných listnatých begóniích
    • ↳ Ostatní begónie
    • G Popínavé rostliny
    • G Popínavé rostliny podle odrůdy
    • ↳ Vše o popínavých rostlinách
    • ↳ Ibišek
    • ↳ Ibišek podle odrůd
    • ↳ Vše o ibišku
    • ↳ Hippeastrum
    • ↳ Hippeastrum podle odrůd
    • ↳ Druh hippeastrum
    • ↳ Agrotechnika hippeastrum
    • ↳ Rozmanitost a vlastnosti hippeastrum
    • ↳ Hippeastrum ze semen
    • ↳ Gloxinia a Sinningia
    • Varieties Odrůdy Gloxinia
    • ↳ Stupně Výška T. Yu.
    • ↳ Odrůdy Lapinskaya V. V.
    • ↳ Odrůdy Slyusar E. V.
    • ↳ Odrůdy Statsenko E. A.
    • ↳ Odrůdy Tkachenko N. A.
    • ↳ Průmyslové odrůdy
    • ↳ Gloxinie neznámých chovatelů
    • ↳ Gloxinie jiných chovatelů
    • ↳ Jednoduché odrůdy Gloxinia
    • ↳ Tidei (boty)
    • ↳ Vše o gloxinii
    • Names Názvy odrůd, terminologie, klasifikace
    • Glo Semeno Gloxinia
    • ↳ Fotografické lekce o gloxinii
    • ↳ Reprodukce gloxinie
    • ↳ Problémy s reprodukcí gloxinie
    • ↳ Agrotechnika Gloxinia
    • ↳ Problémy zemědělské technologie gloxinia
    • ↳ Rostoucí Gloxinia online
    • ↳ Dotazy týkající se gloxinie
    • ↳ Fotografie kvetoucích sazenic
    • ↳ Vše o chovu gloxinií
    • ↳ Zajímavé o gloxinii
    • ↳ O gloxinii v průzkumech
    • ↳ Škůdci Gloxinia
    • Diseases Gloxiniové nemoci
    • ↳ Sinningia
    • ↳ Odrůdy mikro- a mini-hříchu
    • ↳ Vše o mikro a mininningu
    • ↳ Synningia druhů a jejich kultivary
    • ↳ Kaktusy a sukulenty
    • ↳ Agrotechnika kaktusů
    • ↳ Různé kaktusy
    • ↳ Caudiciform a pachycalculous rostliny
    • ↳ Ostatní sukulenty
    • Varieties Schlumbergerovy odrůdy
    • ↳ Vše o Schlumbergerovi
    • ↳ Coleria
    • ↳ Coleria podle odrůd a typů
    • ↳ Coleria - pěstování a reprodukce
    • ↳ Coleria - rozmanitost a funkce
    • ↳ Orchideje
    • Farming Chov orchidejí
    • ↳ Různé orchideje
    • ↳ Pelargonium
    • ↳ Druhy a primární hybridy pelargonia
    • ↳ Vonné Pelargonium
    • ↳ Hvězda Pelargonium
    • ↳ Zonální Pelargonium
    • ↳ Kaktus a hřebíček Pelargonium
    • ↳ Royal Pelargonium
    • ↳ Pelargonium Angels
    • ↳ Pelargonium Zonartica
    • ↳ Pelargonium Unicums
    • ↳ Pelargonium Formosuma a Medusa
    • ↳ Ivy Pelargonium a Ivy - hybridy
    • ↳ Rosaceae a tulipán pelargoniums
    • ↳ Pelargoniums neznámého původu
    • ↳ Zemědělské stroje pelargonium
    • ↳ Rozmanitost a vlastnosti pelargonia
    • ↳ Škůdci a nemoci pelargonia
    • ↳ Primulines (Khirit)
    • ↳ Smithians
    • ↳ Saintpaulia
    • ↳ Saintpaulia Korshunova E.V.
    • ↳ Saintpaulia K. Moreva
    • ↳ Saintpaulia Evgeniya Arkhipova
    • ↳ Saintpaulia B.M. a T.N. Makuni
    • ↳ Saintpaulia T. Pugacheva
    • ↳ Saintpaulia N. Puminova
    • ↳ Saintpaulia N. Skornyakova
    • ↳ Saintpaulia A. Tarasova (Vialkovod)
    • ↳ Saintpaulia jiných chovatelů Ruska
    • ↳ Saintpaulia Svetlana Repkina
    • ↳ Saintpaulia Elena Lebetskaya
    • ↳ Saintpaulia jiných chovatelů Ukrajiny
    • ↳ Saintpaulia Holtkamp
    • ↳ Saintpaulia Ma's (O. Robinson)
    • ↳ Saintpaulia Sorano a LLG
    • ↳ Saintpaulia P. Hancock
    • ↳ Chovatelé Saintpaulia z jiných zemí
    • ↳ Minisenpoly Rob's (R. Robinson)
    • ↳ Minisenpola McDonald
    • ↳ Minisenpoli Sorano a LLG
    • ↳ Minisenpoly H. Pittman
    • ↳ Minisenpoly N. Berdnikova
    • ↳ Minisenpoly A. Kuzněcov
    • ↳ Minisenpoly chovatelů Ruska a Ukrajiny
    • ↳ Minisenpoli jiných chovatelů
    • ↳ Přívěsy Saintpaulia
    • ↳ Saintpaulia Chimera
    • ↳ Rozmanitost a vlastnosti Saintpaulias
    • ↳ Agrotechnika Saintpaulia
    • ↳ Seed Saintpaulia
    • ↳ Problémy, nemoci a škůdci Saintpaulias
    • ↳ Streptocarpus
    • ↳ Piotr Kleszczynski Streptocarpus
    • ↳ Streptocarpus Dimetris
    • ↳ Streptocarpus Kabanova a Trofimenko
    • ↳ Streptocarpus N. Pavlyuk
    • ↳ Streptocarpus Paramonovs
    • ↳ Streptocarpus od Julie Sklyarové
    • ↳ Streptocarpus D. Demchenko
    • ↳ Streptocarpus CF
    • ↳ Streptocarpus jiných chovatelů Ruska
    • ↳ Streptocarpus jiných ukrajinských chovatelů
    • ↳ Japonští chovatelé Streptocarpus
    • ↳ David Thompson Streptocarpus
    • ↳ Streptocarpus R. Robinson
    • ↳ Streptocarpus R. Dibley
    • ↳ Chovatelé Streptocarpus z jiných zemí
    • ↳ Agrotechnika streptokarpusu
    • ↳ Vegetativní reprodukce streptokarpusu
    • ↳ Streptocarpus ze semen
    • ↳ Fotografie sazenic streptokarpů
    • ↳ Rozmanitost a vlastnosti streptokarpusu
    • ↳ Problémy, nemoci a škůdci streptokarpů
    • ↳ Fuchsie
    • Varieties odrůdy fuchsie
    • ↳ Vše o fuchsiích
    • ↳ Hoyi
    • Species Druhy a kultivary Khoi
    • ↳ Vše o hoys
    • ↳ Cyclamens
    • ↳ Odrůdy cyklámenů
    • ↳ Vše o cyklámenech
    • ↳ Semeno cyklámen
    • ↳ Druh cyklámen
    • ↳ Epizody
    • ↳ Diskuse o stupních epizod
    • ↳ Vše o epizodách
    • ↳ Rodiny
    • Can Acanthus
    • ↳ Amaryllidaceae
    • ↳ Aroid
    • ↳ Bromélie
    • ↳ Verbena a Lamiaceae
    • ↳ Ostatní Gesneriaceae
    • ↳ Commeline
    • ↳ Kutrovye
    • ↳ Klínky
    • ↳ Malvaceae
    • ↳ Maranth
    • ↳ Euphorbia
    • ↳ Kořen
    • ↳ Chřest
    • ↳ Mastné
    • ↳ Moruša
    • ↳ Ostatní rodiny
    • ↳ Rostliny ze semen a semen
    • Zahrada
    • ↳ Okrasná zahrada
    • ↳ Zahradní květiny
    • ↳ Stromy a keře, včetně jehličnanů
    • ↳ Cibulovité, hlízovité, oddenky
    • ↳ růže
    • ↳ Sadová a zeleninová zahrada
    • ↳ Zeleninová zahrada
    • ↳ Ovocná zahrada
    • ↳ Pozemek a zahrada - obecné otázky
    • ↳ terénní úpravy
    • Chcete-li pomoci květinářství
    • Care Péče o rostliny
    • ↳ Vše pro pěstování rostlin
    • ↳ Hnojiva a stimulanty
    • ↳ Botanický základ
    • Škůdci a nemoci
    • ↳ Škůdci
    • ↳ Insekticidy a akaricidy
    • ↳ Nemoci
    • Ung Fungicidy
    • Zelená planeta
    • ↳ Informativní a zajímavé
    • ↳ Světové zahrady a mezinárodní výstavy
    • ↳ Botanické zahrady, arboreta, arboreta
    • ↳ Fórum o přírodě
    • ↳ Květinové show
    • ↳ Soutěže
    • ↳ Běžící soutěže
    • ↳ Dokončené soutěže a představení flóry
    • Chlubí se
    • ↳ Pochlubte se pokojovými rostlinami
    • ↳ Pochlubte se zahradními rostlinami
    • ↳ Archiv chlubů
    • Koupit - prodat - vyměnit
    • ↳ Květinový veletrh
    • ↳ Vše o veletrhu Forum
    • ↳ Hromadné objednávky rostlin
    • Konference
    • Časové pásmo: UTC + 03:00
    • Smazat cookies
    • Kontaktujte administraci

    Používá software phpBB® Forum © phpBB Limited

    Jak pěstovat momordiku ze semen

    Momordica, stejně jako všechna dýňová semínka, je velmi teplomilná rostlina, která vyžaduje v období aktivního růstu hodně světla a vlhkosti. Je původem z Indie, Indočíny a jižních oblastí Číny, proto často nese populární jméno a indickou okurku nebo čínský meloun. Obě jména mají hodně společného se vzhledem ovoce Momordica a jeho komplexní chutí..

    Na otevřeném poli může Momordica růst pouze v jižních oblastech; v našich severních zeměpisných šířkách se tato rostlina pěstuje hlavně ve sklenících, na balkonech, v zimních zahradách a na parapetech. Při pěstování této velkolepé rostliny s velkými vyřezávanými prsty připomínajícími listy, příjemně vonícími květinami a neobvyklými trnitými velkými žlutooranžovými plody je třeba pamatovat na to, že dokud se neobjeví první ovoce, celá rostlina „kousne“, to znamená, pálí ruce jako kopřivy. Právě pro tuto vlastnost dostala rostlina své jméno. Nejprve budete muset s momordikou pracovat v rukavicích a se zvláštními opatřeními, protože dotek může způsobit alergickou reakci.

    Momordica má několik dalších neobvyklých schopností. Před objevením plnohodnotných samičích plodonosných květů vypustí neplodnou květinu - jakýsi „zkušební balón“. Zralé plody efektně prasknou a vyhazují krásná velká červená semínka.

    Plody rostliny jsou jedlé; v zemích jihovýchodní Asie se konzumují čerstvé nezralé, dokud nezískají hořkost, a po důkladném namočení do silného solného roztoku se také smaží a dusí. Momordica Cochin Khin, neboli gak, ve Vietnamu a dalších asijských zemích je léčivá rostlina, která si poradí i s některými formami rakoviny.

    Jak pěstovat momordiku

    Pokud vy nebo někdo, koho znáte, již máte vegetativní momordiku, můžete ji množit řízky, ale je mnohem snazší to udělat semeny. U odřezků vezměte kousky stonku s několika uzly, odstraňte spodní listy a v případě potřeby odřízněte listovou čepel nahoře. Řezy dobře zakoření i ve vodě, zakořenění však může úspěšně proběhnout také v substrátu - směsi rašeliny a písku. Kořeny rostou poměrně rychle, rostlina potřebuje vysokou vlhkost vzduchu, dobré rovnoměrné zalévání a vynikající osvětlení, žádné průvany a poklesy teploty.

    Pěstování momordiky uvnitř je hodně jako pěstování běžné okurky. Takže zahradník, který alespoň jednou úspěšně vypěstoval sazenice okurek, bude moci získat krásné a zdravé sazenice tropické momordiky.

    Podmínky pěstování

    Momordica vyžaduje stabilní vysokou teplotu vzduchu, dobré osvětlení během období aktivního růstu velkého množství vody. Optimální podmínky pro tuto bylinnou, ale silnou révu lze zajistit na velkém okně, na balkóně nebo lodžii se západní nebo jižní orientací. Rostlina nemá ráda silné sluneční světlo v poledne, vzduch a půdní sucho, stejně jako průvan a náhlé změny teploty.

    Také pro Momordicu hrozí nebezpečí stagnace vlhkosti v půdě, takže musí být velmi výživná a spíše sypká se slabou kyselostí. Aby rostlina dobře rostla, vyžaduje dobrou drenáž a pravidelné krmení..

    Vzhledem k tomu, že rostlina má středně velký a poměrně mělký kořenový systém, maximální kapacita květináče pro pěstování dospělé rostliny by neměla překročit 10 litrů, ale momordica může dobře existovat v pět litrové nádobě, pokud má dostatek vody a živin. Rostlina má citlivé kořeny, takže se země bude muset čas od času nalít do květináče, aby kořeny během zalévání a rychlého růstu Momordica neostaly holé..

    Pokud jsou podmínky růstu, které jste navrhli, pro rostlinu vhodné, vytvoří silné řasy a uvolní velké prstovité listy, které budou vypadat mimořádně působivě a elegantně vedle neobvyklých plodů zdobených trny.

    Pokyny pro pěstování osiva

    Nejjednodušší a nejdostupnější způsob, jak získat Momordicu, je pěstování ze semen. Mají neobvyklý tvar, který někteří zahradníci přirovnávají k želví ulitě. Stejně jako všechna dýňová semínka zůstávají semena momordica životaschopná po dlouhou dobu a poskytují vysoké procento získaných sazenic. Nevyžadují žádné předseťové ošetření, pouze namočení na jeden den do slabého roztoku manganistanu draselného k dezinfekci. Je nemožné odolat semenům před klováním, protože v tomto případě sazenice dobře nezakořenily a jejich výnos prudce klesá.

    Chcete-li získat vysoce kvalitní a silné rostliny, můžete použít naše podrobné pokyny pro pěstování Momordica ze semen:

    1. Stejně jako veškerá dýňová zelenina má i momordica jemné kořeny a netoleruje poškození, proto se k její výsadbě používají samostatné malé květináče nebo plastové kelímky.

    2. K získání zdravých sazenic se z listnaté půdy, dobrého humusu, rašeliny a poloviny písku připraví výživná směs. Složení je smíšené a proseté.

    3. Na dno hrnců nebo šálků se umístí drenážní vrstva a připravená zemní směs se nalije, zhutní a nalije teplou vodou pro rovnoměrné zvlhčení.

    4. Semena se pokládají po jednom do středu květináče "na sud", posypaná zeminou, mírně přitlačující pro dobrou přilnavost, napojená.

    5. Zasazená semena jsou umístěna na velmi teplém místě s rozptýleným, ale dostatečně jasným světlem..

    6. Pro zachování vlhkosti mohou být plodiny pokryty fólií, pravidelně je postřikovány a větrány, aby nedošlo k zasažení „černou nohou“.

    7. Když se objeví listy, musíte mladým rostlinám zajistit dobré osvětlení, jinak se výhonky roztáhnou a budou slabé.

    8. Pěstované rostliny se několikrát jemně převalují, jak Momordica roste..

    9. Liana se tvoří v několika fázích a snaží se odstranit zbytečné výhonky co nejdříve - tímto způsobem rostlina méně trpí ztrátou zelené hmoty.

    10. Až přijde čas umístit rostlinu na trvalé místo, přesadí se do největšího květináče, ve kterém bude žít celé léto a podzim..

    11. Jak výhonky rostou, je třeba je upevnit na lianu na nejobtížnějších místech, protože mohutná rostlina se může zhroutit pod vlastní tíhou a nedokáže odolat vlastním anténám. Rostlina je svázána měkkým přírodním provázkem dostatečně volně, „osm“. Dělají to pouze pro nejmohutnější výhonky, zbytek se bude perfektně držet.

    12. Nezapomeňte na pravidelné zalévání, krmení a stříkání momordiky.

    Tato rostlina trpí přesně stejnými chorobami a škůdci jako naše obvyklé okurky, takže metody ošetření a výběr fungicidů a insekticidů se neliší od postupů u jiné dýňové zeleniny..

    Pěstování doma

    Péče o momordiku doma je jednoduchá. Musí zajistit přibližně stejné životní podmínky jako v přírodě v místech jejího přirozeného růstu. Potřebuje teplo, nejméně 20 - 22 stupňů, dobré osvětlení, protože při nedostatku světla se plody buď vůbec nespojí, nebo spadnou malé, dostatečně vysoká vlhkost vzduchu a absence ostrých výkyvů teploty, což také přispěje k pádu vaječníků. Dobré zavlažování je také nutné bez stagnace vlhkosti, proto musí být v nádobě s momordikou uspořádán velmi kvalitní odtok.

    Zvláštní pozornost je třeba věnovat složení a nutriční hodnotě půdy. V přírodě jsou všechny dýňové rostliny velmi „žravé“, takže půda musí být svěží, výživná a zároveň propustná. Obvykle obsahuje dobrou sodovku, listovou půdu a trochu rašeliny pro zadržování vody, stejně jako vysoce kvalitní „tučný“ humus a písek jako prášek do pečiva. S tímto složením půdy bude rostlina dobře růst a nebude vyžadovat krmení až do okamžiku kvetení a aktivního nastavení ovoce.

    Vzhledem k tomu, že momordica je velká liana s poměrně velkou zelenou hmotou, je nejlepší ji pěstovat na mříži na balkonech a lodžiích. Chcete-li to provést, vyberte západní nebo jižní zeď a na ni nebo vedle ní namontujte mřížovou nebo síťovou podporu pro rostlinu..

    Liana je tvořena odstraněním nevlastních dětí a štípáním přebytečných výhonků. Nejlepší je nechat 1–3 nejsilnějších řas a zbytek odstranit, jakmile začnou růst.

    Získávání ovoce

    K získání plodů v uzavřeném terénu bude nutné provést umělé opylování, protože se v přírodě provádí hmyzem, který na našich balkonech obvykle není povolen. Nejvhodnější je to udělat měkkým kartáčem, jednoduše rozvětvit prašníky na jedné květině a přenést pyl na druhou.

    K tomu, aby rostlina neustále kvetla a plodila, potřebuje nejen dobré osvětlení, teplo a vlhkost. V přírodě je vše uspořádáno racionálně - pokud ovoce začalo dozrávat, mise byla dokončena a kvetení by mělo přestat. Proto by většina plodů momordiky měla být odstraněna, jako běžná okurka, ve formě zelených listů, to znamená mladých křupavých vaječníků. Jde také o vysokou chuťovou kvalitu mladých plodů, protože zralější získávají silnou hořkou dochuť.

    Když si myslíte, že je čas na sklizeň, tj. Zralá vysoce kvalitní semena, vyberte jedno nebo dvě velké plody (podle velikosti vinné révy) a nechte je do úplného zrání. Všechny ostatní plody a nově vznikající květiny budou muset být odstraněny. V této době je třeba zalévat rostlinu skromněji než během aktivní vegetace, aby semena měla čas dobře zrát..

    S nástupem chladného počasí rostlina zemře, ale se zásobou semen a získanými znalostmi a zkušenostmi začnete tuto nádhernou rostlinu znovu pěstovat příští březen - momordica.

    Byly nalezeny možné duplikáty

    Odpusť, nejsem botanik a zjevně ani labužník, ale k čemu je to rozmarné, hořké kurva růst?

    O rakovině - to do ligy homeopatů, pokud existuje.

    A zbytek - jaký je praktický význam?

    Šel jsem se zeptat na stejnou otázku)))))

    Tento uživatel hloupě kopíruje a vkládá některé náhodné články z jiných stránek bez jakéhokoli vysvětlení toho, co dělá.

    Kontrola ukázala, že tomu tak je. Témata vůbec nesouvisí, bote?

    @moderator, upřímně řečeno, nevím, co je to za hovno a zda porušuje pravidla, ale někteří boti zveřejňují různé náhodné hovno

    Dokud jsou odkazy správné a nejsou tam žádné reklamy - nechte ho zveřejnit)

    A kdo a proč to může potřebovat, to je opravdu zajímavé?

    Řekněte mi, jaký má smysl zveřejňovat náhodné články z internetu?

    Nevím, poprvé jsem koupil plody Momordiky v Gurzufu, ukázalo se, že jsou to velmi sladká a osvěžující semínka, otevíraly se téměř na cestách, semena byla velká. Minulý rok zasel to samé, sladký a šťavnatý bez hořkosti.

    To odhryzlo listy jabloní?

    K dači jsem dorazil po týdnu nepřítomnosti a našel jsem následující obrázek:

    Listy padaly z jabloní (právě z nich nebyly ovlivněny hrušky ani jiné stromy a keře). Zároveň zjevně nespadli sami - to jsou odřezky, které z nich zůstaly:

    Spadané listy samy vypadají normálně, ne žluté, nejsou uschlé, nejsou suché:

    To se stalo na všech 5 jabloních. Viděl jsem sousedku a zeptal se - ona má totéž. Po více než 30 let existence dače si na to já ani ona nepamatujeme..

    Dojem je, že někdo žvýkal listy a odkusoval řapíky, ale na stromech nebyl nikdo nalezen, kromě vzácných mravenců, kteří tam byli vždy.

    Ani vyhledávání v Google-Yandex nepřineslo žádné výsledky (nebo nevím, jak napsat dotaz, aby nevypadly důvody jako podvýživa a podkopané kořeny).

    Rozhodl jsem se obrátit k moudrosti Pikabu. Setkal se s tím někdo? Co to je a jak bojovat?

    „Nikdy jsem neměl vlastní zahradu. Po 3 měsících karantény jsem si na balkóně konečně udělal svou vlastní oázu.“

    Nejjemnější paprsky slunce

    Jak pěstovat hrozny v severních oblastech. Plná verze

    Jmenuji se Andrey Matkin. Bydlím na severu Běloruska. město Novopolotsk. Počasí nás nezkazí. Před 8 lety jsem zasadil své první 3 hrozny. Shasla Gailunasa, Krasa Nikopol a Liepaja jantarová. Po 3 letech jsem dostal svou první úrodu. Trochu, ale uklidňující. Pak - jdeme! Každý rok jsem zasadil další a další keře. Nyní mám na svém webu 90 odrůd hroznů (a pamatujte - jsem amatér). Včetně, a docela drahé a módní. Takové odrůdy jako Dubovskiy pink, Taldun, Charada UA, Katalánsko, princezna Augusta, Attica, Alvika, Krasa Beam a další.
    V květnu 2020 jsem také zasadil dobré vinařské techniky z Francie, USA, Německa atd. Také jsem v květnu zasadil novou odrůdu avatarských rozinek - Moon drops. Letos jsem koupil nejdražší odrůdu na světě - RUBY ROMAN - japonskou odrůdu RUBY ROMAN. Dal jsem ho do skleníku. Během této doby jsem samozřejmě významně rozvinul svoji osobní teorii a praxi pěstování, protože ve skleníku pěstuji pouze 14 odrůd z 90. Zbytek roste a dozrává perfektně na ulici, na otevřeném poli, ale je tu jeden ALE.
    Mám samozřejmě tajemství. Neskrývám se, řeknu vám to.
    1) Závažné a důležité tajemství. Každý ví, že hrozny často onemocní (záleží to především na vlhkosti a dešti). Plíseň a padlí se šířily v kapkách deště. Proto jsem jednou provždy uzavřel problém dešťů a podle toho CHOROBY na mé vinici. Vytvořil jsem skleníky ve tvaru písmene L, takzvané markýzy. Ze kterých se postupně stávám ve sklenících typu kabiny nebo ve sklenících. Ale ne všichni. Mnoho odrůd také roste pod širým nebem.
    2) Ty odrůdy, které nemají vrchlík G, stejně jako VŠECHNY další odrůdy, které rostou na mém webu - jsou vybaveny velmi hodnotným a dobrým krmením - to je hnojivo KRISTALON tří barev. (složení je každému jasné - je to dusík, fosfor a draslík v určitém poměru v závislosti na barvě + všechny stopové prvky v mikro dávkách).
    Kristalon je hnojivo ve formě vodorozpustných krystalů s plně vyváženým poměrem makro- a mikroelementů ve snadno asimilovatelné chelátové formě a neobsahuje chlor.
    Jak mohu použít Crystalon?
    Zelený a žlutý krystal používám na list (listový obvaz) od května do poloviny července jednou týdně, střídavě pokaždé.
    Zelený krystal obsahující NPK 18/18/18 je univerzální hnojivo schopné zajistit plnou zásobu základních a dalších prvků pro hrozny. Vzhledem k tomu, že složení léčiva obsahuje dusík ve formě amidia, je tento typ krystalu ideální pro listové krmení, přispívá ke správnému vývoji keře.
    Žlutý krystal s NPK 13/40/13 - hnojivo s vysokým obsahem fosforu, přispívá ke správnému rozvoji kořenového systému.
    Hnědá s NPK 3/11/38 se také používá ke krmení na listí od poloviny července do konce září.
    Hnědý krystal - obsahuje malé množství dusíku, je vhodný pro minerální výživu a zvýšenou dávku draslíku. To je nezbytné pro zrání bobulí, úspěšné zrání vinné révy a její přípravu na zimu..
    Co tedy dává listový obvaz jednou týdně?
    To dává KOMPLETNÍ nepřítomnost jakýchkoli nemocí, protože nepoužívám upřímnou chemii, jako je SCOR nebo HORUS, použití krystalů poskytuje silnou imunitní ochranu hroznů před všemi chorobami, to znamená, že zvládá jakýkoli bolestivý útok SEBE.
    3) Přístřešek na zimu je následující. Čekáme na první mráz v říjnu, voda uvnitř vinné révy pod vlivem mrazu minus 5 opouští klec v mezibuněčném prostoru, hromadí se takzvaný „škrob“, který v zimě krmí révu po celou dobu.
    Takže to bylo 1-2 dny minus 5. Poté jsem začal pokrývat. Položil jsem klády na zem. Je na nich réva. Horní 20-30 cm slámy. Nahoře jsou staré koberce nebo staré koberce. Poté film, aby celý sendvič nezmokl. Otevírám to začátkem dubna, ale neodstraňuji slámu a nevytahuji révu ze slámy, protože hrozba opakujících se mrazů je velmi vysoká.
    Odstranění révy ze slámy po 15. květnu.
    4) Jak mohu chránit hrozny bobulí od ptáků a vos? Velmi snadné, a proto jsem přišel na následující. Internetové obchody prodávají lékařské čepice z nejlepších spunbondů. Koupím je velmi levně najednou, 300 kusů. Mimochodem, jsou perfektně zachovány pro více než jednu sezónu a používám je pro příští rok. Na partu jsem nasadil klobouk a každou partu svázal čínským drátem v zeleném PVC obalu (prodává se na 100 metrů a vydrží dlouho).
    Při pozorování těchto technologií je možné dosáhnout snížení SAT (součet aktivních teplot) a snížení doby zrání. V mém případě je toto zrychlení nejméně 10-15 dní.
    Například růžové Azosové rozinky ve skleníku ve tvaru L (na otevřeném poli) s dobou zrání 140 dnů jsou připraveny do 5. září.
    Hrozny odrůdy Raisin, která je považována za velmi bolestivou a nestabilní, při pokropení křišťálem vůbec neochorie..
    Přejít na můj kanál YouTube „Inženýr Andrey“.